Xi le limasefulu tausaga o sootaga ma Siamani

Saunia e Mo Jingxi |Saina Aso Taitasi |Fa'afouina: 2022-12-21 06:40

O loʻo talanoa foʻi le Peresetene ma le taʻitaʻi o Cote d'Ivoire, ma folafola atu e faʻaleleia le galulue faʻatasi

O Saina ma Siamani o paaga i talanoaga, atinaʻe ma le galulue faʻatasi e feagai ma luitau o le lalolagi, na saunoa ai le Peresetene Xi Jinping i le Aso Lua, ma valaʻau i itu e lua e faʻaauau le galulue faʻatasi ma taʻitaʻia le atinaʻeina lelei o sootaga a Saina ma Europa.

I se talanoaga i luga o le telefoni ma le Peresetene Siamani Frank-Walter Steinmeier, na taʻua ai e Xi o sootaga a Saina-Siamani na agaʻi lelei i luma i le limasefulu tausaga talu ai ma le lagolago lautele lautele ma i le lotolotoi o fiafiaga lautele.

Faaalia e Xi o le tausaga nei e atoa i ai le 50 tausaga talu ona faavaeina le sootaga faalemalo o Saina ma Siamani, ma o se tausaga taua tele lea i sootaga faale-lua.

Na ia fautua mai e tatau i malo e lua ona fausia ma faalautele a latou maliega e ala i talanoaga, pulea o latou eseesega i se auala lelei ma faaauau pea ona faatamaoaigaina a latou faiga faapaaga.

I le maitauina o fefaʻatauaʻiga faʻalua ua faʻateleina 870 taimi i le 50 tausaga talu ai, na valaʻau ai Xi i atunuu e lua e faʻamalosia a latou tulaga lelei faʻatasi i tulaga o maketi, tupe faavae ma tekinolosi, ma suʻesuʻe le gafatia o le galulue faʻatasi i vaega e pei o fefaʻatauaʻiga auaunaga, gaosiga atamai ma fa'akomepiuta.

O Saina e fai tutusa pisinisi a Siamani o loʻo teufaafaigaluegaina i Saina ma faʻamoemoe o le a tuʻuina atu e Siamani se siosiomaga faʻapisinisi talafeagai, manino ma le faʻaituau mo kamupani Saina i Siamani, o le tala lea a Xi.

I lana tautalaga e uiga i le sootaga a Saina ma le EU, na saunoa ai le peresitene e lagolagoina e Saina le tutoatasi o le EU ma le faamoemoe o le a manatu le EU ia Saina ma le EU o ni paaga faʻapitoa e faʻaaloalo ma faʻafeiloaʻi e le tasi le isi mo le felagolagomai manuia.

O loʻo faʻamoemoe foi Saina o le a tumau pea le poloka o sootaga Saina ma EU e le tatau ona taulaʻi, faʻalagolago pe faʻalagolago i soʻo se isi vaega, o le tala lea a Xi.

Na ia faʻaalia lona faʻamoemoe o le a faʻaauau pea ona galue malosi Siamani ma galulue faʻatasi ma Saina e faʻalauiloa le atinaʻeina tumau o sootaga a Saina ma EU i se taimi umi.

Fai mai le peresetene Siamani, ua sauni lona atunuu e faamalosia fefaʻatauaʻiga ma fesoʻotaʻiga ma Saina, faʻalauteleina le galulue faʻatasi i soʻo se matata ma faʻamaopoopoina le tasi ma le isi ina ia sili atu ona foia luitau.

Na ia taʻua foi o Siamani o loʻo mulimulitaʻia le tulafono e tasi-Saina ma o loʻo naunau e faʻamalosia le atinaʻeina o sootaga EU ma Saina.

Na fesuiai foi manatu o taitai e toalua i le faalavelave i Ukraine.Na faamamafa e Xi e talitonu Saina e le o se manuia o vaega uma o se faalavelave faaumiumi ma faigata.Na ia taʻua foʻi e lagolagoina e Saina le EU e taʻitaʻia le faʻaleleia o le paleni, lelei ma le gafataulimaina o fale puipui mo le filemu ma le saogalemu tumau i Europa.

Ua togiina le Robot Detective

Togin Leoleo Su'esu'eO le Robot o se tama'i va'a su'esu'e robot ma mama mama, maualalo leo savali, malosi ma umi.E amanaʻia foʻi manaʻoga o le mamanu o le faʻaaogaina o le eletise maualalo, maualuga le faʻatinoina ma le feaveaʻi. O le lua-uila suʻesuʻe robot platform o loʻo i ai le lelei o le fausaga faigofie, faʻatonutonu faigofie, feʻaveaʻi feʻaveaʻi ma le malosi o le koluse o le atunuʻu.O le faʻapipiʻiina o ata faʻamalamalama maualuga, pikiapu ma moli fesoasoani e mafai ona aoina lelei faʻamatalaga o le siosiomaga, iloa mamao le faʻatonuga o le taua ma le ao ma le po, faʻatasi ai ma le faʻatuatuaina maualuga.O le faʻaogaina o le robot e faʻapipiʻiina ergonomically, faʻapipiʻi ma faigofie, faʻatasi ai ma galuega atoatoa, lea e mafai ona faʻaleleia lelei le lelei o galuega a le aufaigaluega.

E 79
E 78

Taimi meli: Tes-21-2022

Auina mai lau savali ia i matou: