Ua taunuu le roketi Tianzhou 4 i Hainan

Saunia e ZHAO LEI |chinadaily.com.cn |Fa'afouina: 2022-04-11 21:38

O le roketi Long Mati 7 na faʻatonuina i le faʻalauiloaina o le Tianzhou 4 uta vaʻalele na taunuu i Wenchang Space Launch Center i le itumalo o Hainan i le Aso Gafua, na fai mai ai le China Manned Space Agency.

O le isi, o le roketi o le a faʻapotopotoina ma faʻataʻitaʻiina le eleele ma le robotic spaceship i le faʻalauiloaina o le gataifale, o le tala lea a le lala sooupu i se faʻamatalaga puupuu.

O le Tianzhou 4, le ta'avale va'ava'a lona fa a le atunu'u, o lo'o fa'atulaga e taula i le nofoaga va'alele a Tiangong i Saina lea sa i ai i le ta'amilosaga maualalo o le lalolagi pe a ma le 400 kilomita i luga a'e o le eleele talu mai Aperila 2021.

E tusa ai ma faʻamatalaga na faʻasalalau muamua e le lala sooupu, o le faʻalauiloaina o le misiona o loʻo fuafua e faia i masina a sau.

O va'a va'alele a Tianzhou e lua vaega-o se pusa uta ma se vaega fa'amalosi.O ia taavale e 10.6 mita le umi ae 3.35 mita le lautele.

O loʻo i ai le mamafa o le 13.5 metric tone ma e mafai ona felauaiga i luga o le 6.9 tone o sapalai i le avanoa avanoa, e tusa ai ma tagata mamanu i le China Academy of Space Technology.

I le masina na teʻa nei, na toe paʻu ai Tianzhou 2 i le lalolagi ma le tele o lona tino na mu i le taimi o le toe ulufale mai, ae o Tianzhou 3 o loʻo fesoʻotaʻi pea ma le nofoaga.

O le taimi nei o le Tiangong station o loʻo faʻatautaia e le auvaa Shenzhou XIII o loʻo fuafua e toe foʻi mai i le lalolagi i se taimi lata mai.

A maeʻa le Tianzhou 4, o le a ave le auvaa a le Shenzhou XIV i le Tiangong station ma nonofo ai iina mo le ono masina.Ona tatalaina lea o potu e lua o le vanimonimo - Wentian, poʻo le Saili mo le Lagi, ma Mengtian, poʻo le Dreaming of the Heavens - e faʻamaeʻa ai le nofoaga.

I le fa'ai'uga o lenei tausaga, o le a taunu'u le va'a uta a le Tianzhou 5 ma le auvaa a Shenzhou XV i le nofoaga.

A mae'a i le fa'ai'uga o lenei tausaga, o Tiangong o le a aofia ai vaega autu e tolu - o se fa'aoga autu e fa'apipi'i i potu avanoa e lua - ma o le ai ai se mamafa tu'ufa'atasi e lata i le 70 tone.O le nofoaga o loʻo faʻatulagaina e faʻagaioi ai mo le 15 tausaga ma o le a tatala i tagata vaʻaia mai fafo, o le tala lea a le ofisa o le vateatea.

37-Piece Non-Magnetic Tool Kit

O le 37-Piece Non-Magnetic Tool Kit ua mamanuina mo talosaga e lafoai ai pomu.O meafaigaluega uma e gaosia mai le beryllium copper alloy.Ose mea faigaluega taua pe a ave'ese e le au fai mea papa ni mea pāpā masalomia ina ia 'alofia ai le faia o aloiafi ona o le maneta.

O mea faigaluega uma o lo'o fa'apipi'iina i totonu o se ie gaoa o lo'o amoina ato fa'atasi ai ma mea e le fa'amaneta.O le pusa o loʻo i ai tipi taʻitasi i fata foam e maua ai se faiga faʻatonutonu meafaigaluega sili ona lelei e faʻaalia manino ai pe leai se meafaigaluega.

图片1_副本1
图片1_副本

Taimi meli: Apr-12-2022

Auina mai lau savali ia i matou: