Tianzhou 4 fa'alauiloa i totonu o le taamilosaga

a 91

O le Tianzhou-4 uta va'a va'alele e tu'uina atu sapalai i le avanoa avanoa o lo'o fau i le fa'aliliuga a lenei tusiata.[Ata mai ia Guo Zhongzheng/Xinhua]

Saunia e ZHAO LEI |Saina Aso Taitasi |Fa'afouina: 2022-05-11

O le vaega o le faʻapotopotoga a Saina Tiangong polokalame nofoaga avanoa na amata i le Aso Lua i le faʻalauiloaina o le Tianzhou 4 uta vaʻalele, e tusa ai ma le China Manned Space Agency.

O le va'alele robotic na fa'alauiloa i le 1:56 i le taeao e le Long March 7 carrier rocket mai le Wenchang Space Launch Center i le itumalo o Hainan ma e le'i umi ae ulufale atu i se taamilosaga maualalo-Earth e tusa ma le 400 kilomita.Na taula ma Tiangong i lea lava taamilosaga i le 8:54 i le taeao.

O le tauaveina o le lata i le 6 metric tone o mea faʻamalosi ma meafaitino, e aofia ai le sili atu ma le 200 afifi, o le Tianzhou 4 o loʻo tuʻuina atu i le lagolagoina o le misiona a Shenzhou XIV o loʻo lumanaʻi, lea e tatau ona nonofo ai se auvaa e toʻatolu i le ono masina i totonu o le Tiangong station.

Fai mai Wang Chunhui, o se inisinia i le Astronaut Center o Saina na auai i le polokalame Tianzhou 4, o le tele o uta a le va'a o lo'o faia i mea e mana'omia e le auvaa a Shenzhou XIV, aemaise o mea'ai ma lavalava.

I le taimi nei, o Tiangong o loʻo i ai le Tianhe core module, o le Tianzhou 3 ma le Tianzhou 4. O ona tagata sili ona lata mai - tolu tagata vaʻalele o le Shenzhou XIII misiona - faʻamaeʻaina se malaga e ono masina ma toe foi mai i le lalolagi i le ogatotonu o Aperila.

O le Shenzhou XIV va'a va'alele o le a fa'alauiloa i le masina fou mai le Jiuquan Satellite Launch Center i le itu i matu-sisifo o Saina, o le tala lea a Hao Chun, le ta'ita'i o le ofisa vateatea, i le masina na te'a nei.

Ia Iulai, o le vaega muamua o le fale suesue a Tiangong, o Wentian (Saili mo le Lagi), o le a faalauiloaina, ma o le fale suesue lona lua, Mengtian (Moemiti o le Lagi), o le a auina atu e taula ma le nofoaga ia Oketopa, o le tala lea a Hao.A maeʻa ona fesoʻotaʻi ma Tiangong, o le a fausia e le nofoaga se fausaga T-foliga.

A maeʻa fale suʻesuʻe avanoa, o le Tianzhou 5 uta uta ma le auvaa Shenzhou XV o loʻo faʻatulagaina e taunuu i le tele o loʻo taamilo i fafo i le faaiuga o le tausaga, o le tala lea a le ofisa.

O le Tianzhou 1, o le va'a va'alele muamua a Saina, na fa'alauiloa mai le nofoaga tutotonu o Wenchang ia Aperila 2017. Na fa'atautaia ai le tele o fa'auigaga ma fa'asu'u i totonu o le va'a fa'atasi ma se fale su'esu'e avanoa a Saina i le va o Aperila ma Setema i lena tausaga, ma mafai ai e Saina ona fa'aola. avea ma malo lona tolu e mafai ona toe fa'atumuina i totonu, pe a uma le Soviet Union muamua ma le Iunaite Setete.

Faatasi ai ma se olaga fuafuaina e sili atu ma le tausaga, o va'a va'alele a Tianzhou ta'itasi e lua vaega-o le fale uta ma se vaega fa'aoso.O taavale e 10.6 mita le umi ma 3.35 mita le lautele.

E 13.5 tone le mamafa o le la'u uta ma e mafai ona la'u atu i le 6.9 tone o sapalai i le nofoaga avanoa.

Suti Lafoai Pomu

O lea ituaigaof O suti pomu ua mamanuina e avea o se meafaigaluega faʻapitoa mo lavalava aemaise mo le Puipuiga a le Malo, Matagaluega o Leoleo Faʻaauupegainas, mo le aufaigaluega o laei e aveese pe lafoaiof mea pāpā laiti.E maua ai le maualuga maualuga o le puipuiga i le tagata lava ia i le taimi nei, ae o loʻo ofoina atu le faʻamafanafanaga maualuga ma le fetuutuunai i le tagata faʻatautaia.

O leE fa'aogaina le suti malulu e maua ai se si'osi'omaga saogalemu ma malu mo tagata e lafoa'i mea pa, ina ia mafai ai ona latou fa'atinoina galuega fa'ate'aina i le lelei ma le malosi.

a 84
a 83

Taimi meli: Me-11-2022

Auina mai lau savali ia i matou: