O Boogaloo Bois e iai fana, fa'amaumauga tau solitulafono ma a'oa'oga fa'afitafita

_20210203141626O le ProPublica ose faletalafou e leai ni tupe mama e suʻesuʻeina le faʻaleagaina o le pule.Saini e maua a matou tala sili ona tele, lea e maua i le taimi lava e faʻasalalau ai.
O le tala o se vaega o le galulue faʻaauau i le va o le ProPublica ma le FRONTLINE, lea e aofia ai se faʻamaumauga o loʻo lumanaʻi.
O itula talu ona maeʻa le osofaʻiga i luga o le Capitol, na faʻaalia ai e le tagata lava ia "atalii o le saʻolotoga" na lafoina se vitio puupuu i luga o le social media platform Parler, lea e foliga mai o loʻo faʻaalia ai o sui o le faʻalapotopotoga na aafia saʻo i le fouvalega.O le vitio na faʻaalia ai se tasi o loʻo faanatinati atu i luga o pa puipui uʻamea faataamilo i le fale ma se telefoni poto.O isi vaega o lo’o fa’aalia ai, i luga o le fa’asitepu maamora pa’epa’e i fafo atu o le Capitol, o lo’o tau ai le au faomea ma leoleo o lo’o uuina ma’a.
A'o le'i alu ese Parler-ina ua musu Amasone e fa'aauau le talimalo i le feso'ota'iga, o ana fa'agaioiga na fa'agata mo sina taimi-na tu'uina atu e le Last Sons le tele o fa'amatalaga e fa'ailoa mai ai o sui o le vaega na auai i le vaega leaga na sosolo le Capitol ma latou le iloa le vevesi. ma sauaga na tutupu.O le mea e faanoanoa ai, i le aso 6 o Ianuari, na faia ai foi e le “Atalii Mulimuli” ni faagaioiga vave o le matematika: na o le tasi le oti na mafatia ai le malo.O le 42 tausaga le matua o le Capitol Police Brian Sicknick, lea na lipotia mai sa i ai lona ulu O le ulu o loʻo faʻapipiʻiina i se mea e tape ai afi.Ae ui i lea, o le au faatupu vevesi ua maliliu tagata e toafa, e aofia ai Ashli ​​​​Babbitt, o le 35 tausaga le matua o le Air Force na fanaina e se tagata ofisa ao taumafai e faanatinati atu i totonu o le fale.
I se faasologa o pou a The Last Son, o lona maliu e tatau ona "taui ma sui" ma foliga mai e valaau mo le fasiotia o isi leoleo e toatolu.
O le faʻalapotopotoga o se vaega o le Boogaloo movement, lea na faʻasalalau, i luga o le initaneti na suitulaga i le militia movement i le 1980s ma le 1990s, ma o ona soo na taulaʻi atu i le osofaʻia o ofisa faʻamalosia tulafono ma faʻatoʻilaloina le malo o Amerika.Fai mai le au suʻesuʻe, o le gaioiga na amata tuʻufaʻatasia i luga o le initaneti i le 2019, ina ua feita tagata (tele tupulaga talavou) i le mea na latou manatu o loʻo faʻateleina le sauaina a le malo ma maua ai e le tasi le isi i vaega Facebook ma talatalanoaga tumaoti.I le gagana fa'alenu'u, o le Boogaloo e fa'asino i le fouvalega fa'aauupegaina o lo'o lata mai, ma e masani ona ta'ua e tagata o le Boogaloo Bois, boogs po'o goons.
I totonu o ni nai vaiaso mai ia Ianuari 6, na tofia ai se faasologa o vaega faatupu vevesi e auai i le osofaʻiga a le Capitol.Tama mitamita.QAnon tagata talitonu.Nationalists papa'e.Le tausi o le tautoga.Ae ua lauiloa Boogaloo Bois i le loloto o lana tautinoga e faatoilaloina le malo o Amerika ma le fenumiai o tala faasolopito o solitulafono a le toatele o tagata.
Mike Dunn, mai se tamai taulaga i le pito i tua o nuu i saute o Virginia, e 20 tausaga le matua i lenei tausaga ma o le taʻitaʻi o le "tama mulimuli"."I ni nai aso talu ona maeʻa le osofaʻiga a le Congressional Uprising, fai mai Dunn i se faʻatalanoaga ma ProPublica ma FRONTLINE: "Ou te matua lagona lava o loʻo matou sailia ni avanoa e sili atu le malosi nai lo soo se taimi talu mai le 1860s.E ui lava e leʻi auai saʻo Dunn, na ia fai mai o sui o lana vaega Boogaloo na fesoasoani i le ita o le motu o tagata ma "atonu" na ulu i totonu o le fale.
Fai mai a ia: "O se avanoa lenei e toe faʻaita ai le malo tele."“Latou te le auai i MAGA.Latou te le o faatasi ma Trump. ”
Na faaopoopo mai e Dunn na ia "naunau e oti i luga o auala" a o tau i le faamalosia o tulafono po o le puipuiga.
O fa'amatalaga pu'upu'u e fa'amaonia ai o le Boogaloo movement e tosina mai ai le au fitafita po'o le au fitafita muamua, o lo'o fa'aogaina o latou tomai tau ma le poto fana e fa'agasolo ai le galuega a Boogaloo.A o lei avea ma se tasi o foliga o le gaioiga, sa galue puupuu Dunn i le US Marine Corps.Fai mai a ia, o lana galuega na faalavelaveina ona o se fatu fatu ma galue o se leoleo falepuipui i Virginia.
E ala i faʻatalanoaga, suʻesuʻega lautele i luga o ala o fesoʻotaʻiga lautele, ma se toe iloiloga o faʻamaumauga a le faamasinoga (e leʻi lipotia muamua), ProPublica ma FRONTLINE na faʻaalia le sili atu i le 20 Boogaloo Bois poʻo ni tagata faʻaalofa o loʻo galulue i le militeli.I le 18 masina ua tuanaʻi, e toʻa 13 o i latou na saisaitia i moliaga e amata mai i le umiaina o auupega otometi faasolitulafono i le gaosiga o mea pāpā i le fasioti tagata.
O le tala o se vaega o le galulue faʻaauau i le va o le ProPublica ma le FRONTLINE, lea e aofia ai se faʻamaumauga o loʻo lumanaʻi.
O le toʻatele o tagata taʻitoʻatasi na iloa e ofisa o talafou na auai i le gaioiga ina ua tuua le militeli.E le itiiti ifo ma le toafa tagata ua molia i solitulafono tau Boogaloo a o tautua i se tasi o matagaluega a le militeri.
I le tausaga na teʻa nei, na faʻatautaia ai e se vaega faʻapitoa a le FBI i San Francisco se suʻesuʻega faʻamataʻu faʻalotoifale faasaga ia Aaron Horrocks, o le 39 tausaga le matua sa avea muamua ma ofisa faʻaagaga a le Marine Corps.Horrocks na faʻaaluina le valu tausaga i le faʻaagaga ona tuʻua lea o le Legion i le 2017.
Na popole le ofisa ia Setema 2020 ina ua maua e le au sooupu se vave fai mai o Horrocks, o loʻo nofo i Pleasanton, Kalefonia, sa "fuafua e faia ni osofaʻiga sauā ma sauāga faasaga i le malo poʻo lala sooupu e faamalosia tulafono," e tusa ai ma lenei talosaga, na ia puʻeina le fana a le tagata.O le suʻesuʻega i le Faamasinoga a le Setete o Oketopa e leʻi lipotia muamua, faʻafesoʻotaʻi Horrocks i le Bugallo Movement.E lei molia o ia.
E lei tali mai Horrocks i se talosaga mo se manatu, e ui lava na ia lafoina se vitio i luga o le YouTube, lea e foliga mai o loʻo faʻaalia ai e le au ofisa faʻamalosia tulafono a le feterale o loʻo suʻeina lana vaega teu oloa i foliga o lavalava.“Fai oe lava,” sa ia fai atu ai ia i latou.
Ia Iuni 2020, i Texas, na taofia puupuu ai e leoleo Taylor Bechtol, o le 29 tausaga le matua sa avea muamua ma Ta'ita'i Aufaigaluega a le Air Force ma se tagata e uta pulufana, ma sa taofia e le 90th Aircraft Maintenance Unit.I le taimi o le auaunaga, na taulimaina e Bechtol le 1,000 pauna o pomu e taʻitaʻia saʻo.
E tusa ai ma se lipoti o le atamai na faia e le Austin Regional Intelligence Center o le Multi-Agency Fusion Center, ina ua taofia e leoleo Austin le taavale, o le pailate muamua sa i totonu o se pikiapu ma isi e toalua masalomia o Boogaloo Bois.Na maua e le ali’i leoleo ni fana e lima, selau pulufana ma pulu kesi i luga o le loli.O lenei lipoti na maua e le ProPublica ma le FRONTLINE ina ua uma ona faʻafefe e le au taʻavale.Na latou faʻailoa mai o nei tagata na faʻaalia le "alofa" mo Boogaloo Bois ma e tatau ona togafitia "matua faʻaeteete" e ofisa faʻamalosia tulafono.
O se tamaloa i totonu o le taʻavale, o Ivan Hunter (Ivan Hunter) e 23 tausaga, na molia mo le tuʻuaia o le fanaina o le itumalo o leoleo Minneapolis i se fana osofaʻi ma fesoasoani i le susunuina o le fale.E leai se aso o le faamasinoga mo le tuli manu ua molia.
Bechtol, e leʻi tuʻuaia i soʻo se mea sese e fesoʻotaʻi ma le paka o taavale, e leʻi tali mai i se talosaga mo se faʻamatalaga.
O le sooupu a le Ofisa o Suesuega Faapitoa a le Air Force, Linda Card (Linda Card) e nafa ma mataupu sili ona lavelave ma ogaoga tau solitulafono a le matagaluega.Na ia fai mai na tuua e Bechtol le matagaluega ia Tesema 2018 ma e leʻi suʻesuʻeina lava i le Air Force.
I le fa'alavelave sili ona maualuga na a'afia ai le fa'alapotopotoga, o nisi o Boogaloo Bois na pu'eina ia Oketopa ona o le masalomia o se taupulepulega e faoa le Kovana Michigan Gretchen Whitmer.O se tasi o i latou o Joseph Morrison, o ia sa avea ma leoleo faaleoleo i le Marine Corps ma sa galue i le vaega lona fa o le Marine Corps i le taimi na taofia ai o ia ma suesueina.Morrison, o loʻo feagai ma moliaga faʻatupu faʻalavelave, e igoa ia Boogaloo Bunyan i luga o ala o faasalalauga lautele.Na ia fa'apipi'i fo'i se pepa fa'apipi'i o lo'o iai le fa'ailoga Boogaloo i le fa'amalama pito i tua o le loli-o lo'o iai fugala'au Hawaii ma se igloo.O isi tagata e toʻalua na molia i le taupulepulega leaga na faʻaalu se taimi i le vaegaʻau.
Na taʻua e Kapeteni Joseph Butterfield: "O le mafutaga poʻo le auai ma soʻo se ituaiga o ita poʻo faʻalavelave faʻalavelave e feteenaʻi saʻo ma tulaga taua o le mamalu, lototele ma le tautinoga o loʻo faʻatusalia e le Marine Corps matou te fai ma sui,"
E leai ni fa'amaumauga fa'atuatuaina i le aofa'i o sui o le militeri o lo'o iai nei po'o sa iai muamua.
Ae ui i lea, na taʻu atu e le au taʻitaʻi o le Pentagon ProPublica ma FRONTLINE latou te popole i le faʻateleina o gaioiga faʻafefe.Na faapea mai se ofisa: “Ua faateleina le amio o loo tatou uaʻi atu i ai.”Na ia faamamafaina o taitai o le militeri ua tali atu "matua lelei" i uunaiga ma o loʻo faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o tagata faigaluega e fesoʻotaʻi ma faʻalapotopotoga tetee i le malo.
O Boogaloo Bois ma le poto masani faamiliteli e mafai ona faʻasoa atu o latou tomai i sui e leʻi tautua i vaegaʻau, ma faʻatutuina ai ni gaioiga sili atu ona lelei ma faʻamaʻi.“O nei tagata e mafai ona aumaia le amio pulea i taaloga.O nei tagata e mafai ona aumaia tomai i taaloga.”Jason Blazakis) fai mai.
E ui lava ina faia e nisi vaega Boogaloo ni mea sese tetele, e aofia ai le faasoaina atu o faamatalaga ma sui faalilolilo FBI ma le fesootai atu i auaunaga tau fe'au e lei faanufuaina, ae o le masani o le gaioiga i auupega ma tekinolosi faavae o le infantry e manino lava o se luitau ogaoga i le faamalosia o tulafono.
“E iai la matou avanoa,” o le tala lea a Dunn.“E toatele tagata latou te iloa e le iloa e tagata lautele.E le masani leoleo e tau le poto lea.”
O le tu'ufa'atasiga o talitonuga fa'atupu fa'alavelave ma le tomai fa'afitafita na fa'aalia i le taupulepulega na tu'ua'ia i le tausaga na te'a nei e osofa'i leoleo i le fa'amasinoga fa'a-tagata.
I le po vevela o le tautotogo ia Me o le tausaga talu ai, na fetaui ai le au a le FBI SWAT e toatolu o loo masalomia Boogaloo Bois i le pakaga o le 24 itula o le kalapu faamalositino i le itu i sasae o Las Vegas.Na maua e le au sooupu se tamai auupega i totonu o le taavale a le toatolu: o se fana pulufana, se fana, lua fana, se aofaiga tele o pulufana, ofutau tino ma mea e mafai ona faaaoga e fai ai Molotov cocktails-fagu tioata, penisini ma fasi fasi fasi mea laiti.
O i latou uma e toatolu e iai le poto masani faamiliteli.O se tasi o i latou sa tautua i le Air Force.O le isi nei nei.O le lona tolu, 24 tausaga le matua o Andrew Lynam (Andrew Lynam) sa i le US Army Reserve i le taimi na pueina ai o ia.A o talavou, sa aʻoga Lynam i le New Mexico Military Institute, o se aʻoga a le malo e saunia tamaiti aʻoga maualuga ma kolisi mo galuega i vaegaʻau.
I le faamasinoga, na faamatalaina ai e le loia a le malo o Nicholas Dickinson ia Lynam o le faauluuluga o le faalapotopotoga, o se sela e taua o Battle Born Igloo i Boogaloo, Nevada.“O se ua molia e fesootai ma le Boogaloo;O se tusitusiga o lo o faaalia ai na faailoa e le loia a le malo i le faamasinoga i le faamasinoga i le toese ia Iuni na ia faaigoaina o ia o Boogaloo Boi.Na faaauau e Dickinson e tutusa Lynam ma isi vaega Boogaloo, aemaise i Kalefonia, Denver, ma Arizona.O le mea moni lava, o le ua molia ua fa'alilolilo i le tulaga e mana'o ai e fa'aalia.E le o tautala lenei mea.”
Fai mai le loia a le malo, o nei tagata ua faamoemoe e auai i tetee faasaga i le maliu o George Freud ma togi pomu i leoleo.Ua latou fuafua e pomu se fale eletise ma se fale feterale.Latou te faʻamoemoe o nei gaioiga o le a faʻaosoina ai se osofaʻiga lautele e tetee atu i le malo.
Fai mai Dickinson i le faamasinoga: "Latou te mananaʻo e faʻaumatia pe faʻaumatia se fale poʻo se atinaʻe a le malo ina ia maua ai se tali mai le au faʻamalosia tulafono, ma faʻamoemoe o le a ova le feterale."
Na fa'asalalau e le ProPublica le faitau afe o vitiō na pu'eina e tagata fa'aoga Parler e fa'atupu ai se va'aiga fa'atofu muamua a tagata i le vevesi i Capitol.
Na fai mai le loia a le malo na ia mauaina o Lynam o loʻo galue i le militeli aʻo taupulepule e osofaʻia atinaʻe a le malo e sili ona "faʻalavelave".
I le faamasinoga ia Iuni, na solomuli ai le loia a le itu tetee o Sylvia Irvin, ma faitioina le "vaivai manino" i le mataupu a le malo, luitauina le faatuatuaina o le FBI faʻamatalaga, ma faʻapea o Linna (Lynam) o se sui lona lua o le faʻalapotopotoga.
O Lynam, lea na musu e tete’e e le nofosala, ua tula’i mai nei le loia a Thomas Pitaro, e le’i tali mai i se talosaga mo se manatu.O Lynam ma i latou na molia faatasi Stephen Parshall ma William Loomis o loo feagai foi ma moliaga faapena na tuuina atu e loia a le setete i faamasinoga a le setete.Na tete’e Parshall ma Loomis e le nofosala.
Na taua e le sui sooupu o le Army Reserve o Lynam, o se fomaʻi na auai i le 2016, o loʻo umia nei le tulaga o le tulaga muamua o le aufaipisinisi i lenei auaunaga.Na te le'i fa'atonuina lava i se sone o taua.Na taʻua e Lieutenant Colonel Simon Fleck: "O talitonuga ma gaoioiga faʻafefe e matuaʻi faʻafeagai ma o tatou tulaga taua ma talitonuga, ma o i latou e lagolagoina faʻalavelave faʻalavelave e leai se avanoa i o tatou tulaga."Na ia fa’ailoa o Linham sa i ai i le mataupu tau solitulafono.Ina ua tapunia le mataupu, sa feagai o ia ma se faasalaga mai le Ami.
O le Unified Military Justice Code, le faiga o tulafono tau solitulafono lea e faatonutonuina ai vaegaau, e le faʻasaʻo manino le auai i vaega faʻalavelave.
Ae ui i lea, o le faʻatonuga a le 2009 Pentagon (lea e aofia uma ai matagaluega a le militeri) e faʻasaina ai le auai i kegi solitulafono, faʻalāpotopotoga supremacist paʻepaʻe, ma fitafita tetee a le malo.O tagata faigaluega o loʻo solia le faʻasaina e ono feagai ma faʻasalaga a le faamasinoga a le militeri ona o le le usitaia o poloaiga faaletulafono poʻo tulafono faatonutonu poʻo isi solitulafono e fesoʻotaʻi ma a latou gaioiga faʻafefe (e pei o le faia o faʻamatalaga sese i latou sili).E mafai foʻi e loia a le militeri ona faʻaogaina aiaiga atoatoa o tulafono faatonutonu a le militeri e taʻua o le Mataupu 134 (poʻo fuaiupu lautele) e molia ai tagata faigaluega o loʻo aʻafia i gaioiga e "faʻamaasiasi" ai le au faʻaauupegaina pe afaina ai le "faʻatonuga lelei ma le amio pulea" a le militeri .Na ta‘ua e Geoffrey Corn, o se ofisa o le Ami ua litaea, o ia o se loia a le militeri ma o lea ua faiaoga i tulafono o le puipuiga o le atunuu i le South Texas Law School i Houston.
Ina ua talanoa e uiga ia Timothy McVeigh, le pomu i le Aai o Oklahoma, o le na auai i le vaegaau ma auai i le Taua muamua a le Fagaloa, na ia fai mai mo le tele o tausaga, o le militeli ua fai si mea E le o se mea lilo e masani lava o se "vevela" o. fa'alavelave.Na tuuina atu e McVeigh ia Alfred P. Mura o le aai (Alfred P.
Na ioeina e le au ofisa o le militeri le faateleina o faiga faatupu faalavelave ma faiga faatupu faalavelave i totonu o le atunuu i tausaga talu ai nei.
O le Pule Sili o le Ofisa o Suesuega Solitulafono a le Ami, Joe Etridge, na saunoa i le komiti a le Konekeresi i le tausaga talu ai e faapea, e 7 suʻesuʻega na faia e lana aufaigaluega i tuuaiga o faiga faatupu faalavelave i le 2019, pe a faatusatusa i le averesi o suʻesuʻega i le lima tausaga talu ai.E 2.4 taimi.Na ia taʻu atu i sui o le Komiti o Vaegaau a le Maota: "I le vaitaimi lava e tasi, na logoina ai e le Federal Bureau of Investigation le Matagaluega o le Puipuiga e faʻateleina le lautele o suʻesuʻega faʻalavelave faʻalotoifale e aofia ai fitafita poʻo fitafita muamua e masalomia."
Na faʻailoa foi e Esrich o le tele o fitafita o loʻo faʻailogaina o ni amioga faʻalavelave o le a feagai ma faʻasalaga tau pulega, e aofia ai le faufautua poʻo le toe aʻoaʻoina, nai lo moliaga solitulafono.
Ina ua maeʻa le osofaʻiga i le Capitol ma se faasologa o tala fou e faʻapea na aʻafia ai le aufaigaluega a le militeri i le vevesi, na faʻaalia ai e le Matagaluega o le Puipuiga o le a faia se iloiloga atoatoa o faiga faʻavae a le Ofisa Asiasi a le Pentagon e faʻatatau i le faʻalavelave ma le paʻepaʻe supremacist.
Garry Reid, faatonu o le puipuiga atamai i le Pentagon, na taʻu atu i le ProPublica ma le FRONTLINE: "O le Matagaluega o le Puipuiga o loʻo faia mea uma e mafai ai e faʻaumatia ai faiga sauā.""O tagata faigaluega uma a le militeri, e aofia ai ma sui o le National Guard, ua uma ona suʻesuʻeina le talaaga, faʻaauau pea ona iloiloina, ma auai i faiga faʻamataʻu i totonu."
E manino lava le popole o le militeri e uiga i Boogaloo Bois o loʻo aʻoaʻoina tagata lautele.O le tausaga na te’a nei, na tuuina atu ai e le Ofisa o Leoleo Su’esu’e Solitulafono a le Naval, le ofisa o leoleo e nafa ma le suesueina o solitulafono matuia e aafia ai seila ma sui o le Marine Corps, se puletini atamai.
O le faʻasalalauga na taʻua o le Threat Awareness News, o loʻo faʻamatalaina ai Lynam ma isi na pueina i Las Vegas, ma faʻaalia ai o le au mulimuli a Boogaloo na aofia i talanoaga e uiga i le "faʻauluina o le militeli poʻo le au fitafita muamua e aʻoaʻo e uiga i aʻoaʻoga taua" .
I le faaiuga o le faʻasalalauga, na tuʻuina atu e le NCIS se lapataiga: E le mafai e le lala sooupu ona le amanaiaina le avanoa o tagata taʻitoʻatasi e auai i le Boogaloo movement o loʻo tautua i le vaegaʻau atoa."O loʻo faʻaauau pea ona faʻamamafaina e le NCIS le taua o le lipotia o gaioiga masalomia a Bugalu e ala i le faʻatonuga."
I se faamasinoga i Michigan, na laga ai e Paul Bellar lenei fesili.O Paul Bellar o se tasi o i latou na pueina mo se taupulepulega e ave faamalosi Uitimera.“E pei ona ou iloa, sa faaaoga e Mr. Bellar ana aoaoga faamiliteli e aoao ai sui o le faalapotopotoga a le au faatupu faalavelave i taualumaga o le taua,” o le saunoaga lea a Faamasino Frederick Bishop, o ia lea na faamatala e le manao e fofogaina ia Oketopa.I le fonotaga, na fa’amautu ai le tupe e tatala ai Belar i tua.Ua tatala nei Bellar i tua i tua ma ua ia tete’e e le nofosala.
I se isi tulaga, sa faapotopoto e le au Marines muamua ia le itiiti ifo ma le toaono alii i se fanua togavao i McLeod, Oklahoma, o se tamai taulaga i fafo atu o le Aai o Oklahoma, Oklahoma Ma aoao i latou i le auala e faanatinati atu ai i totonu o le fale.I se vitio na lafoina i le YouTube i le tausaga talu ai, na faʻaalia ai e le Marine Christopher Ledbetter le 'au le auala e ulu atu ai i totonu o le fale ma fasioti le au tau a le fili i totonu.O le vitio na puʻeina e le GoPro mea pueata ma faʻaiʻu ia Ledbetter, o le na tautua i le Marine Corps mai le 2011 i le 2015 ma fanaina se faʻailoga laupapa ma se pulufana mai le AK-47 carbine atoa.
O se faasologa o talanoaga a le Facebook Messenger na maua e le FBI na faaalia ai o Ledbetter e 30 tausaga le matua na ioe i le Boogaloo movement ma o loo sauniuni mo le osofaʻiga faaauupegaina o loʻo loma, lea na ia talitonu o se "pa."I se faatalatalanoaga, na taʻu atu ai e Ledbetter i le au sooupu na ia faia ni grenades ma ioeina na ia suia lana AK-47 ina ia mafai ona mu otometi.
Na ioe Ledbetter i le masina o Tesema, ma ioeina i lona umia faasolitulafono o se fana masini.O lo o tuli nei masina e 57 i le toese a le malo.
I se podcast e tasi le itula na tatalaina ia Me 2020, na talanoaina auiliili ai e le Boogaloo Bois le auala e tau ai le malo.
O se tasi o aliʻi na faʻaaogaina se taʻitaʻi taʻavale e tufatufa atu fautuaga i luga o le initaneti.Fai mai na ia auai ae na iu lava ina fiafia ma tuua le vaegaau.Na taua e le isi ali’i e fa’aigoaina o ia o Siaki, o lo’o galue nei o ia o se leoleo o le militeri i le Vaega o Leoleo a le Ami.
E talitonu le au ta'ita'i au e faapea i le taua i le va o tagata o lo'o loma, o le a le aoga tele faiga fa'aleaganu'u.Latou te talitonu o le sabotage ma le fasioti tagata o le a sili atu ona fesoasoani i le au tetee i le malo.Fai mai a ia, e matua faigofie lava: Boogaloo Boi e mafai ona savali i luga o le auala i se tagata o le malo poʻo se leoleo, ona "sosola ese".
Ae o loʻo i ai se isi auala fasioti tagata e sili ona manaia i faiaoga faʻamalosi.Na ia fai mai: "Ou te matua talitonu o le ave taavale i totonu o le a avea ma a tatou meafaigaluega sili ona tele," na ia tusia ai se vaaiga lea e tolu Boogs o le a oso i luga o le SUV, sasaina fana i le taulaiga, "fasio ni tama aulelei" ma faatelevave.
Pe a ma le tolu vaiaso talu ona tuʻuina atu le podcast i Apple ma isi faʻasalalauga podcast, na siaki ai e se mea puʻeata puipui se loli paʻepaʻe Ford aʻo ui atu se van paʻepaʻe Ford i auala pogisa o le taulaga o Oakland, Kalefonia.9:43 pm
Na ta’ua e le loia a le malo, o totonu o le ta’avale o lo o i ai Boogaloo Bois Steven Carrillo (o lo o umia se fana pu’upu’u otometi) ma Robert Justus, Jr., o lo’o ave le ta’avale.Fai mai, a o taʻavale le loli i luga o le Jefferson Street, na tuʻua e Carrillo (Carrillo) le faitotoʻa faʻataʻavalevale ma faʻafefeina se fana, ma taia ai le pou o Ronald V. Durham (Ronald V Dellums) E toʻalua tagata faigaluega a le Federal Protection Service i fafo atu o le Federal Building ma le Fale Faamasino.O le pa na taia ai le 53, ma o le 53 tausaga le matua o David Patrick Underwood (David Patrick Underwood), na manua Chambert Mifkovic (Sombat Mifkovic) e leʻi tatalaina.
I le taimi nei, e leai se faʻamaoniga o Carrillo o se 32 tausaga le matua o le Air Force Staff Sergeant o loʻo tu i le Travis Air Force Base i Northern California ma e leʻi faʻalogo pe puʻeina se podcast.O tagata ua fesootai.Ae ui i lea, o loʻo manino mai o lana solitulafono o loʻo tuʻuaia e tutusa lelei ma le fuafuaga o le fasioti tagata na talanoaina i le faʻaaliga, lea o loʻo maua pea i luga o le initaneti.O lo o feagai o ia ma moliaga o le fasioti tagata faamoemoeina ma le taumafai e fasioti tagata i luma o le faamasinoga feterale, lea e le i ioeina e ia le moliaga.
E tusa ai ma le FBI, na faʻaaogaina e Carrillo se auupega faʻatauvaʻa ma sili ona le tusa ai ma le tulafono mo le fanaina: o se fana otometi ma se paelo puʻupuʻu ma se silencer.O le aupega e mafai ona faʻapupulaina pulu 9mm ma o se mea e taʻua o le ghost gun-e leai se numera telefoni ma o lea e faigata ai ona siaki.
O sui o le Boogaloo movement e faʻaogaina le alumini masini, polymers mamafa, ma e oʻo lava ile palasitika lolomi 3D e fau ai fana aitu.O le to'atele oi latou o lo'o i ai se tulaga mautu i le Teuteuga Lona Lua ma talitonu e leai se aia a le malo e fa'asa'o ai le umiaina o fana.
I le tausaga na te’a nei, na pu’e fa’apagota ai e Leoleo a le Setete o Niu Ioka se ta’avale a le Ami ma tu’uaia Boogaloo Boi i lona umiaina o se fana fa’aleagaga.E tusa ai ma le sooupu a le Vaegaau, o Noa Latham o se tagata tumaoti i Fort Drum na asiasi atu i Iraq o se tagata faʻatautaia drone.Na faateʻa Latham ina ua puʻea e leoleo i Troy ia Iuni 2020.
O le fana i le Oakland Courthouse ua na o le mataupu muamua o le mea na taʻua e Carrillo o se faʻalavelave.I aso na sosoo ai, sa ia tietie atu ai pe tusa ma le 80 maila i saute i se tamai taulaga e tu i Mauga o Santa Cruz.O iina na tuuaia ai sa ia tau fana ma sui o le Santa Cruz County Sheriff ma le setete o leoleo.O le taua o fana na fasiotia ai le sui e 38 tausaga le matua o Damon Guzweiler ma faamanualia ai isi leoleo e toalua.E tusa ai ma moliaga a le loia a le malo, na latou molia ai Carrillo i le fasioti tagata faamoemoeina ma isi moliaga mamafa i luma o le faamasinoga a le malo.Na togi foi e Carrillo ni pomu na faia i le fale i leoleo ma sui, ma ave faamalosi Toyota Camry e sola ese ai.
A o lei lafoaia le taavale, e foliga mai na faaaoga e Carrillo lona lava toto (na lavea i le suilapalapa i le taua) e tusi ai le upu "Boog" i luga o le pulou o le taavale.
O Heidi Beirich, o le na faavaeina le Global Anti-Hate and Extremism Project, o loʻo mataʻituina le fesoʻotaʻiga i le va o vaega faʻafitafita ma faʻalapotopotoga faʻalavelave mo le tele o tausaga, ma mataʻituina suiga uma o faiga faʻavae ma mataupu tau solitulafono uma.E talitonu o ia o le tala matautia a Carrillo o se taunuuga o le musu o le militeri e foia lelei faafitauli o le au fitafita i totonu.Fai mai a ia: "Ua le mafai e le au faʻaauupegaina ona foia lenei faʻafitauli" ma "faʻasaʻo atu i tagata lautele ua aʻoaʻoina le auala e fasioti ai".
Faafetai mo lou fiafia e toe fa'asalalau lenei tala.Afai lava e te faia mea nei, e te saoloto e toe lomia:


Taimi meli: Feb-02-2021

Auina mai lau savali ia i matou: